Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
U ČATRNJI ODRŽAN PARASTOS ZA POGINULE BORCE PDF Štampa El. pošta
petak, 11 avgust 2017 10:17

U Čatrnji je danas služen parastos i položeni vijenci na spomenik 13 poginulih i umrlih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rada iz ove mjesne zajednice.

parastos čatrnja

Vjence su položili predstavnici opštine Gradiška, mjesne i opštinske Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška Zoran Lazić istakao je da će Boračka organizacija i u narednom periodu nastojati da, u saradnji sa svim strukturama u mjesnim zajednicama na području Gradiške, organizuje pomene za poginule borce i da im oda zahvalnost za sve što su učinili za Republiku Srpsku.

Lazić je istako da se uvjek postavlja pitanje da li se možemo odužiti onima koji su dali živote za slobodu.

„Ti ljudi ne mogu niša dobiti, možemo se samo odužiti njihovim porodicama ako su one adekvatno poštovane i uvažavane u društvu“, istakao je Lazić.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Gradiška Radomir Pjanić rekao je da je Opština Gradiška i ranijih godina davala značaj održavanju parastosa i pomena na poginule borce i da je to jedan mali vid zahvalnosti ljudima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

„Opština nastoji da radi i na održavanju spomenika za poginule borce, koji su možda u nekim mjesnim zajednicama i u zapuštenom stanju. Otvoreni smo i za sve vrste pomoći boračkim kategorijama, a posebno porodicama poginulih boraca, i imamo dobru saradnju sa svim organizacijama koje su proistekle iz otadžbinskog rata“, rekao je Pjanić.

Poslednje ažurirano petak, 11 avgust 2017 12:32