Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
STANJE BEZBJEDNOSTI NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 19 jun 2017 14:10

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška u  maju 2017.godine  je bilo zadovljavajuće, jer je zabilježeno smanje broja  krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, te saobraćajnih nezgoda, izjavio je danasna pres konferenciji  načelnik ove uprave Miloš Brkić.

“ Tokom mjeseca maja nije bilo  teških krivičnih djela,narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima “,rekao je Brkić.

Na području Policijske uprave Gradiškau mjesecu maju  evidentirano je 14 narušavanja javnog reda i mira, što je za 54 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Broj prekršaja je manji za 45 odsto, a prekršaje je počinilo 17 lica, među kojima su četiri povratnika, dok nije registrovan nijedan maloljetni počinilac",  istakao je Brkić.

U ovom periodu evidentirane su 33 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede , a 10 lica lake tjelesne povrede. U odnosu na uporedni period 2016. godine  broj stradalih lica manji je za 50 odsto.  Tokom mjeseca maja ove godine ukupno je evidentirano 629 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su sankcionisani  sa 13 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 574 prekršajna naloga .

“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja preduzeto je niz preventivno-represivnih aktivnosti i tom prilikom je iz saobraćaja isključeno 77 vozača, 44 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 31 vozač je isključen zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava ,a iz ostalih razloga  isključena su 2 vozača “, rekao je Brkić.


Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Željko Puzić rekao je da je na području Policijske uprave Gradiška u maju zabilježeno smanjenje broja krivičnih djela za14,29 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Evidentiranih izvršilaca manje je za 38,64 odsto, kao i broja podnesenih izvještaja nadležnom tužilaštvu za 15,38 odsto", rekao je Puzić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je od evidentirana 36 krivična djela, 26 iz oblasti opšteg kriminaliteta, što je manje za 14,71 odsto nego u istom periodu  predhodne godine .

"Iz oblasti opšteg kriminaliteta ukupno je riješeno 18 krivičnih djela, a procenat ukupno rasvjetljenih krivičnih djela je 69,44 odsto", naveo je Puzić .

On je rekao da je u okviru akcije “Tabako “ pronađeno i oduzeto 77, 5 kilograma  suvog rezanog duvana i  430 paklica cigareta .

Otkrivena su 4 krivična djela  vezana za zloupotrebu opojnih droga ,a 4 lica su lišena slobode .

 

Obzirom na početak sezone godišnjih odmora, Puzić je apelovao na građane da  zaštite svoju imovnu,da u kući ne ostavljaju novac i nakit , da ne objavljuju na društvenim mrežama slike vezane  za odmor i da komšije obavijeste  o odsustvu , kako bi eventualna sumljiva vozila i osobe mogli da prijave Policijskoj upravi Gradiška na broj 122.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 19 jun 2017 14:20