Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
STANJE BEZBJEDNOSTI NA PODRUČJU PU GRADIŠKA U MJESECU OKTOBRU ZADOVOLJAVAJUĆE PDF Štampa El. pošta
petak, 10 novembar 2017 11:29

policija-k

Stanje bezbjednosti na području djelovanja Policijske uprave Gradiška za mjesec oktobar je zadovoljavajuće, istakao je na današnjoj konferenciji za medije, zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška, Bojan Škorić.

Škorić je rekao da je u oktobru smanjen broj evidentiranih krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, za 55, 07 odsto i dodao da je smanjen broj narušavanja javnog reda i mira za 23,08 odsto kao i broj saobraćajnih nezgoda za 22,81 odsto.

Škorić je istakao da u navedenom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije , Željko Puzić rekao je da je u oktobru ove godine, od ukupno evidentiranog 31 krivičnog djela , 25 iz oblasti opšteg kriminaliteta, 2 iz oblasti zloupotrebe opojnih droga , 3 krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta.Puzić je naglasio da procenat ukupne rasvjetljenosti svih krivičnih djela iznosi 93, 55 odsto.

Prezentujući rezultate rada Policijske uprave Gradiška iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, načelnik Odjeljenja policije , Dejan Trifković istakao je da je u oktobru evidentirano 20 narušavanja javnog reda i mira što je , u odnosu na isti period prošle godine manje za 23 odsto i dodao da je protiv 29 lica podneseno 14 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 8 prekršajnih naloga.

Trifković je naglasio da su u pomenutom periodu evidentirana 1023 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja , koji su sankcionisani sa 20 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 916 prekršajnih naloga.

Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 89 vozača , a evidentirane su 44 saobraćajne nezgode , što je za 22,8 odsto manje u odnosu na oktobar prošle godine.