Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
REALIZOVANA PREVENTIVNA KAMPANJA"BEZBJEDNA VOŽNJA U ZIMSKIM USLOVIMA" PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09 novembar 2017 14:08

ams -1

Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Auto-motom društvom Gradiška i Policijskom upravom Gradiška realizovali su danas u Gradišci preventivnu kampanju besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima.

Predstavnik AMS Srpske, Predrag Likokura rekao je da je cilj da se vozačima da savjet šta treba da urade kako bi svoje automobile što bolje pripremili za zimske uslove vožnje i bili što bezbjedniji u saobraćaju.

On je istakao da na automobilima provjeravaju elemente koji su važni za vožnju u zimskim uslovima, a to je kočioni i upravljački sistem, ispravnost amortizera i rashladne i kočione tečnost, te dubinu gazećeg sloja pneumatika. Prema njegovim riječima, vozači su uglavnom upoznati sa onim što je njihova obaveza i većina kontrolisanih automobila imala je odgovarajuće pneumatike.

Likokura je pozvao sve vozače da svoja vozila na vrijeme pripreme za vožnju pri otežanim zimskim uslovima i podsjetio da su vlasnici vozila u Republici Srpskoj obavezni da od 15. novembra do 15. aprila imaju zimsku opremu.

Kampanju "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima", koja traje do 25. novembra širom Republike Srpske, AMS Srpske i auto-moto društva sprovode u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i lokalnim zajednicama.

Poslednje ažurirano četvrtak, 09 novembar 2017 14:10