Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
PRVA GRUPA DJECE PUTUJE U BEČIĆE PDF Štampa El. pošta
petak, 19 maj 2017 16:02

becicic

U organizaciji Javnog fonda za dječiju zaštitu sutra na ljetovanje u Bečiće putuje prva od 14 smjena u kojima će odmor na moru od 20. maja do 21. septembra provesti 1 900 djece iz svih krajeva Republike Srpske, najavljeno je iz Fonda.
Direktor Dječijeg fonda Nedeljko Jović kaže da je ova smjena specifična po tome što je realizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i čine je djeca predškolskog uzrasta iz pripremnog programa Ministarstva za polazak u osnovnu školu.

U prvoj smjeni učestvovaće djeca iz vrtića i predškolskih grupa iz Bijeljine, Zvornika, Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Banjaluke, Nevesinja, Gradiške i iz Dječijeg doma "Rada Vranješević".

Referent za dječiju zaštitu u Centru za socijalni rad Gradiška, Dijana Lajić, ranije je rekla da će u prvoj grupi djece za učenike predškolskog uzrasta u Bečiće prvi put otputovati 6 učenika Osnovne škole ‘’Sveti Sava’’ Dubrave. 

Lajićeva je navela da će na ljetovanje u Bečiće u okviru projekta ‘’Socijalizacija djece RS’’ ove godine otputovati ukupno 55 djece i 4 vaspitača iz Gradiške.

Kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u projektu su djeca iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.