Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
ODRŽANO VEČE POEZIJE SA NOVOSADSKIM PJESNIKOM NENADOM GRUJIČIĆEM PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12 oktobar 2017 18:17

U Narodnoj biblioteci u Gradišci večeras je održano veče poezije sa novosadskim pjesnikom Nenadom Grujičićem pod nazivom "Svjetlost i zvuci poezije".

grujičić veče poezije 1
Grujičić, koji je veći dio djetinjstva i mladosti živio u Prijedoru, kaže da je rano otišao iz Krajine, ali da je nikad nije zaboravio i da ju je zadržao u svojim djelima.

On je naveo da je objavio više od trideset knjiga, od kojih je najmanje trećina posvećena Krajini i njegovom djetinjstvu u Potkozarju.

Grujičić je, između ostalih, gradiškoj publici govorio svoju poemu "Pokrivanje kuće" koja predočava stari krajiški običaj koji u sebi nosi radost života, krajišku pjesmu - ojkaču i potrebu da se gradi i stvara.

Nenad Grujičić je ugledni srpski pjesnik, dobitnik brojnih književnih priznanja, kao što su "Brankova nagrada" Matice srpske, "Vukova nagrada", nagrada "Skender Kulenović" na "Književnim susretima na Kozari” i drugih.

O Grujičićevim djelima govorili su direktor Narodne biblioteke Snježana Miljković i profesor srpskog jezika i književnosti Radana Vila Stanišljević.

grujičić veče poezije 2