Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
ODRŽANO PREDAVANJE O PRAVIMA I OBAVEZAMA PACIJENATA PDF Štampa El. pošta
petak, 10 novembar 2017 14:11

U Gradišci je danas održano Treće savjetovanje za medicinske sestre o temi "Prava i obaveze pacijenata", koje je organizovalo Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske.

savjetovanje medicinskih sestara
Predsjednik Udruženja Živana Vuković Kostić rekla je da je riječ o redovnom godišnjem savjetovanju koje se svake godine održava u drugom gradu Srpske.

Kostićeva je naglasila da je savjetovanje o pravima i obavezama pacijenata veoma značajno za medicinske sestre, ali i oboljele, jer ova oblast nije dovoljno regulisana u Republici Srpskoj i BiH.

"Svi smo mi pacijenti, bez obzira što smo i zdravstveni radnici, i veoma je zanačajno da znamo koja su nam prava i obaveze. Prava pacijenata se poštuju i oni su u suštini zadovoljni. Naravno, nismo zadovoljni jer mislimo da ta prava treba proširiti, kao i obaveze pacijenata prema zdravlju i zdravstvenim radnicima", naglasila je Kostićeva.

Sekretar Udrženje žena oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" Banjaluka Suzana Kekić rekla je da se prava pacijenata u Republici Srpskoj poštuju, ali da se pacijenti ne informišu o svojim pravima dok ima ne zatrebaju zdravstene usluge.

Trećem savjetovanju za medicinske sestre o temi "Prava i obaveze pacijenata", koje je održano u amfiteatru bolnice u Gradišci, prisustvovale su medicinske sestre sa područja banjalučke regije, predstavnici udruženja oboljelih o raka dojke "Narcis" iz Gradiške i "Iskra" iz Banjaluke.