Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 20.01.2018. godine
 
ODRŽAN ŠESTI KONCERT VETERANSKIH ANSAMBALA "TRI JABUKE ZELENE" PDF Štampa El. pošta
subota, 11 novembar 2017 20:00

Šesti koncert veteranskih ansambala „Tri jabuke zelene u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Kolovit“ večeras je održan  pred brojnom publikom  u Kulturnom centru Gradiška .

1 tri jabuke zelene

Veteranski ansambl ovog kulturno-umjetničkog društva broji  dvadesetak  aktivnih   članova koji već jedanest godina djeluju  u  “Kolovitu”, a publici su se predsatvili novom koreografijom igara iz Gruže.

Predsjednik KUD-a “Kolovit “ Mirko Borjanović  je  rekao  da  koncert veteranskih ansambala koji sada već postaje tradicija ,ima za cilj da  njeguje tradiciju i pjesmu  našeg naroda, ali i uključivanje i angažman starije populacije, starijih od  od 30 godina i više,  kako bi se družili kroz pjesmu i igru.

2 tri jabuke zelene

Na  koncertu veternaskih ansambala igrama iz Pčinja  nastupilo je Kulturno društvo “Brdo “ iz Kranja u Sloveniji koje  djeluje 23 godine, ima  oko 350 članova od kojih je u folkloru oko 150, a čija veteranska grupa postoji sedam godina .

“Naš  je cilj da kroz sve sekcije , pjesmu ,igru i sport , njegujemo jezik ,običaje i kulturu”istakao je Mitar  Vujunović koreograf i  i umjetnički rukovodilac Kulturnog društva “Brdo “,i dodao da  na repertoru imaju  sve igre sa prstora bivše Jugoslavije, a među igračima ima i Slovenaca  .

 3 tri jabuke zelene

Gradiškoj publici predstavili su se  se vetaranski ansambli  Kulturnog društva „Brdo“ iz Kranja iz Slovenije, Kulturno umjetničko društvo „Starča“  iz Gornjih Bogićevaca iz Hrvatske, Radničko kulturno-umjetničko društvo „Pelagić“ iz Banja Luke, Kulturno umjetničko društvo „Una“ Novi Grad i domaćin Kulturno umjetničko društvo  „Kolovit“.

Poslednje ažurirano subota, 11 novembar 2017 20:24