Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
NASTAVAK PROJEKTA"JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH"I U 2018.GODINI PDF Štampa El. pošta
sreda, 06 decembar 2017 14:26

PROJEKAT

U okviru Projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ , na području opštine Gradiška u 2017.godini uspješno je realizovano pet projekata u šest mjesnih zajednica.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Gradiška, Vlado Sladojević, istakao je da su u ovaj Projekat uključene MZ Bok Jankovac, Orahova, Gornji Podgradci, Krajišnik, Kočićevo, Dubrave i Čatrnja.

“U MZ Kočićevo, rekonstruisan je krov društvenog doma, u MZ Gornji Podgradci renovirane su prostorije Doma kulture „Lepa Radić”. U sklopu istog projekta u MZ Orahova takođe je zamjenjen dotrajali krov na objektu kojeg koriste udruženja građana”, rekao je Sladojević i dodao da je u  MZ Čatrnja izgrađeno etno izletište, a u Dubravama nabavljena fitnes oprema, postavljena u saniranom Domu kulture.

Ukupna vrijednost navedenih projekata , po prvom tenderu je 129.311.KM.Opština Gradiška je kao partner izdvojila 31.321.KM

Prema riječima Sladojevića, novim tenderom , koji je završen, odobrena su sredstva od 131.165 KM, a učešće Opštine iznosi 30.385 KM. U okviru pomenutog Projekta planirano je još nekoliko poslova.

Sladojević je naglasio da je u MZ Kozinci u toku izgradnja ulične rasvjete, a planirana je i zamjena stolarije u društvenom domu u Kočićevu, adaptacija školske zgrade u Orahovi, uređenje okoliša i prizemlja doma u Gornjim Podgradcima, izgradnja tribina i svlačionica za potrebe FK „Biseri” u Čatrnji.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj doprinjeti jačanju društvenih aktivnosti u tim sredinama.

Poslednje ažurirano sreda, 06 decembar 2017 14:27