Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 03.03.2018.
 
GRADIŠKI PENZIONERI JUTROS OTPUTOVALI NA BANJSKO LIJEČENJE
sreda, 14 februar 2018 08:47

penz

Dvadeset šest članova Udruženja penzionera opštine Gradiška otputovalo je danas na desetodnevno banjsko liječenje u banju ’’Vrućicu’’u Teslić.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Gradiška Ostoja Popović rekao je da su program banjskog liječenja za gradiške penzionere, drugu godinu za redom, realizovali uz podršku Opštine Gradiška.

“Udruženje i lokalna vlast snose sve troškove banjskog liječenja penzionera. Odabrali smo najbolesnije, kojima je banjsko liječenje neophodno, a predlagali su ih mjesna udruženja penzionera”, rekao je Popović.

On se zahvalio Opštini Gradiška na podršci i naglasio da bez pomoći lokalne uprave Udruženje penzionera ne bi moglo u ovoj mjeri pomagati svoje članove, kroz jednokratne novčane pomoći, pakete i banjska liječenja.

Zamjenik načelnika opštine Gradiška Ognjen Žmirić istakao je da je lokalna vlast prepoznala probleme penzionera.

“Penzioneri su u veoma teškoj finansijskoj situaciji i zato smo nakon preuzimanja  vlasti prije dvije godine udvostručili sredstva za ovu populaciju i vratili izdvajanja za finansiranje participacije za zdravstvene preglede penzionera mlađih od 65 godina”, rekao je Žmirić.

On je naveo da opština Gradiška godišnje iz budžeta izvaja 155.000 KM za pomoć penzionerima.

Poslednje ažurirano sreda, 14 februar 2018 11:09