Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
GRADIŠKA U EMISIJI BBC-a, TRAVEL SHOW - RIVER SAVA SPECIAL PDF Štampa El. pošta
sreda, 11 oktobar 2017 09:31

SAVA U SUTON

Britanska televizija BBC, ovog ljeta snimila je dokumentarnu emisiju o rijeci Savi u kojoj je svoje mjesto dobila i Gradiška.

Narator emisije, Rajan Datar, napravio je specijal o rijeci Savi, stavljajući u prvi plan njezine prirodne ljepote i posebnosti lokacija uz rijeku.  

Britanski novinari u Gradišci su razgovarali sa mještanima koji uživaju u ljepotama ove velike rijeke, među kojima je i Strahinja Vujanović koji je istakao da svi rođeni uz rijeku Savu imaju urođenu ljubav pema njoj.

Mladi koji žive u Gradišci, kako navodi BBC, imaju želju da sačuvaju prirodno bogatstvo koje predstavlja reka Sava.

Pored prirodnih potencijala koje su vezani za rijeku Savu, britanski novinari su se osvrnuli i na bogatu kuturnu baštinu multietničkog društva.

BBC-ijev dokumentarac pod nazivom River Sava Special dostupan je putem emisije BBC World News, a statistike pokazuju da ga sedmično gleda 74 miliona gledalaca. https://www.youtube.com/watch?v=p_6zpkHmJZI&t=18s

Radio reportažu posvećenu rijeci Savi i Gradiščanima, koje su njene karakteristike, šta sve pruža rijeka Sava i koliko znači našim sugrađanima, posebno u ljetnom periodu, novinarki Radio Gradiške Sanji Subotić Cumbo  rekli su poštovaoci, zaljubljenici i čuvari rijeke Save: Boris Rađen Barba, Strahinja Vujanović, Jefto Stefanović, Tihomir Dejanović i drugi.

 

Reportaža je na programu Radio Gradiške u petak, 13. oktobra od 11 časova i 10 minuta.

 

Poslednje ažurirano sreda, 11 oktobar 2017 09:33