Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 24.02.2018.
 
ANSAMBL "KOLO" ODRŽAO KONCERT POVODOM 70. JUBILARNE SEZONE PDF Štampa El. pošta
sreda, 06 decembar 2017 22:05

Povodom 70. jubilarne sezone, Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda nastupio je večeras pred mnogobrojnom publikom u Kulturnom centru Gradiška.

ansabl kolo3

Izvodeći tradicionalnu srpsku igru i numere iz repertoara srpske tradicionalne pjesme predstavilo se 35 igrača i pjevača i 13 članova orkestra.

ansambl kolo1

Direktor Ansambla “Kolo”, Vladimir Dekić rekao je da Ansambl na repertoaru ima 147 koreografija i bogat fundus kostima. On je istakao da se prilikom organizovanja koncerta trude da ne ponavljaju repertoar i da publiku , “šetnjom” kroz region, edukuju, zabave i nasmiju. Dekić je dodao da su posjetioci koncerta, u izložbenom salonu Kulturnog centra imali priliku pogledati izložbu fotografija narodnih nošnji Ansambla “Kolo” fotografkinje Jelene Janković.

ansambl kolo42017ansambl kolo5

Osim u Gradišci, koja je posljednja na turneji u Republici Srpskoj, Ansambl “Kolo” nastupio je u Bijeljini, Doboju i Laktašima.

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” osnovala je Vlada Narodne Republike Srbije 15. maja 1948. godine i tokom 70 godina postojanja nastupao je u najprestižnijim svjetskim dvoranama i gradovima na svim kontinentima. Sedamdesetu, jubilarnu, sezonu Ansambl je otvorio koncertom u semptembru u Budimpešti, a naredne godine, na dan osnivanja, Ansambl planira da održi veliki koncert u Beogradu.