Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

Top 5 razloga zašto se reklamirati kod nas

      Zašto izabrati Radio Gradišku za svoj reklamni prostor? Top 5 razloga:  

Uvijek najbolje informacije

Uvijek najbolje informacije

Sa nama se informišite o svemu što se dešava u našem gradu, a i dalje...    

Mi pazimo na kvalitet

Mi pazimo na kvalitet

Objektivnost, brzina, istina, aktulnosti i zanimljivosti, naše su mjere za dobar radio.

Slušajte nas uživo

Od 7:00 do 21:00
Ukoliko nemate instaliran Winamp, besplatan program za slušanje možete ga preuzeti OVDJE
Top lista za 27.05.2017.
 

Login FormBroj posjetioca

Imamo 72 gostiju na mreži
SERVISNE INFORMACIJE ZA 22.05.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
ponedeljak, 22 maj 2017 07:32

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjena su dva  krivična djela,  dogodila se  jedna sabraćajna nezgoda  sa materijalnom štetom, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška nisu su imali intervencija.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledana su 93 pacijenta. Dežurni su bili doktori Siniša Čikić ,Marijan Janković i  Sanja Kežić.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice  obaavljena su dva poroda,  rođene su  dvije djevojčice .

Zbog radova  na dalekovodima, trafostanicama i  niskonaponskoj mreži danas  će doći do kraćih zastoja u isporuci  električne energije  na sljedećim trafostanivcama: Čatrnja 6 Glogovi, Bresovčina 2, Petrovo selo, Rovine 1, Laminci Bencuzi 3,i Laminci Dubrave.

- Isporuka vode je redovna ,a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

 

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci,  jutros u  7 časova iznosio je  98  cm.

 
ODRŽAN KONCERT "PRESBURGER KLECMER BENDA" PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
nedelja, 21 maj 2017 20:07

U Kulturnom centru u Gradišci večers je održan koncert “Presburger Klecmer benda” iz Bratislave.

1 koncert

“Presburger Klecmer bend” jevrejski je orkestar koji izvodi pretežno tradicionalnu jevrejsku muziku, ali kroz projekte sa muzičarima širom svijeta svira i druge muzičke žanrove.

Osim jevrejske, gradiška publika imala je priliku da čuje i balkansku muziku koju je aranžirao i prilagodio ovom muzičkom sastavu muzičar iz Gradiške Miroslav Vuković.

Violinista “Presburger Klecmer benda” Andrej Verner rekao je da su se članovi ovog benda sa Vukovićem upoznali dok su zajedno studirali na muzičkoj akademiji u Bratislavi.

“Zavoljeli smo balkansku muziku i kada je Vuković završio muzičku akademiju dogovorili smo saradnju i zajedno snimili CD sa balakanskom muzikom. Planiramo da nastavimo sradnju, turneju sledeće godine i puno koncerata ”, istakao je Varner.

On je naveo da bend ima sedam članova, među kojima je i njegova supruga Snežana koja je rodom iz Srbije, i da godišnje imaju oko 100 koncerata širom Evrope i svijeta.

Snežana Jović Verner, koje je završila muzičku akademiju na odsjeku za harmoniku sa Miroslavom Vukovićem, iatakla je da je “Presburger Klecmer bend” nastupao u Gradišci i prije pet godine i da je rijetkost da su gostovali dva puta u jednom gradu van Slovačke.

Vuković je naveo da je 2013. godine zajedno sa Merlinom Šepardom iz Engleske, poznatim klarinetistom za jevrejsku tradicionalnu Klecmer muziku, uaradio CD za “Presburger Klecmer bend” koji nosi naziv “Pleši samnom”, koji je u Slovačkoj proglašen te godine za najblji CD svjetske muzike.

“Problem je samo daljina između nas jer ja živim u Gradišci a oni u Bratslavi ali stalno smo u kontaktu pa idalje aranžiram za njih. Svirali smo u četvrtak koncert u Bratislavi i imamo u planu da material sa balakanskom muzikom koju smo svirali po Evropi pošaljemo na neke od festivala i nadam se da ćemo se ove godine pojaviti na možda najprestižnijem festivalu balkanske muzike koji se održava u Briselu”, rekao je Vuković.

Poslednje ažurirano nedelja, 21 maj 2017 20:07
 
TREĆI DAN ''KOZARS''-A U GRADIŠCI PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 20 maj 2017 11:18

predavanje

U Zavičajnom muzeju Gradiška danas u 11 časova počeo je drugi dio simpozijuma ''Kozara kroz riječ, zvuk i sliku'' u kojem učestvuje 8 predavača iz RS, BiH i Srbije. Simpozijum je dio trećeg, završnog dana prvog Međunarodnog muzičkog festivala ''KozArs'' u Gradišci.

radost

Umjetnički direktor festivala ''KozArs'', Radost Galonja, rekla je da je cilj simpozijuma da prikaže Kozaru kroz riječ i govor, ali i zvuk i sliku kao dio humanističkih nauka, muzikologije, istorije, arheologije i ostalih oblasti.

predavanje 1

Organizator festivala, kantautor, Željko Galonja, podsjetio je da je simpozijum juče otvorila prof. dr Sonja Marinković koja je istakla da ovaj festival predstavlja sponu između Kozare i Gradiške.

predavanje 2

Galonja je naveo da će svi radovi učesnika biti sadržani u zborniku ''Kozara kroz riječ, zvuk i sliku'' koji će se štampati na jesen. On je rekao da je sinoć održan koncert umjetnika iz Beograda i da je večeras kruna festivala, kada će premijerno biti izvedene kompozije o Kozari koje su kompozitori umjetničke muzike slali na konkurs Skomraha.

gitara

Koncert pod nazivom ''ModernArs'' počeće u 20 časova u Kulturnom centru na kojem će nastupiti umjetnici iz Srbije i Crne Gore i izvesti djela naših poznatih kompozitora Vlade Miloševića i Vojina Komadine, djela Bojana Krtinića i Radosti Galonja, kao i instrumentalne kompozicije pisane po konkursu za ovaj događaj.

Željko Galonja je istakao da je prvi ''KozArs'' u Gradišci uspio.

''Festival je opravdao cilj i nadam se da ćemo naredne godine imati još više sadržaja, jer je ovo značajna manifestacija za Gradišku i Kozaru, za našu nepresušnu tradiciju i novo stvaralaštvo koje već ima odjeka'', istakao je Galonja.

 
PAVIĆ: CILJ DNS-a NA NAREDNIM IZBORIMA VIŠE OD 100.000 GLASOVA PDF Štampa El. pošta
Politika - Politika Gradiška
subota, 20 maj 2017 10:50

Cilj DNS-a je da na narednim parlamentarnim izborima osvoji više od 100.000 glasova, više od 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkciju predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, za šta je potrebno od 15 do 20 odsto više glasova nego na lokalnim izborima, izjavio je sinoć u Gradišci predsjednik stranke Marko Pavić.

DNS 1

Pavić je, koji je u Gradišci prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora DNS-a, rekao da je zadovoljan rezultatima ovog opštinskog odbora stranke i njihovim učešćem u lokalnoj vlasti, ističući da je stav DNS-a da svi izabrani predstavnici stranke, od predsjednika gradskih i opštinskih odbora do funkcionera u opštinskim upravama ili javnim preduzećima, moraju da prihvate odgovornost za razvoj lokalne zajednice i institucija kojima rukovode.

"Ako to nije slučaj, bez obzira da li je riječ o članovima DNS-a, mi takav rad ne podržavamo", rekao je Pavić novinarima nakon izborne skupštine.

DNS 2

On je podsjetio da je DNS u Gradišci i na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i SP-om, i da o krupnim stvarima nastoje da se dogovore.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih programskih zadataka DNS-a je da čuva nacionalna bogatstva, rijeke, hidrocentrale, rudnike i šume, da bi to ostalo budućim generacijama.

Na pitanje novinara da prokomentariše inicijativu opozicije za smjenu Vlade Srpske, Pavić je rekao da je "zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu i da dođe na vlast".

"Imali smo jednu destabilizaciju ne samo u koaliciji, nego i uopšte u Republici Srpskoj, rekao bih navijača od kojih su neki bili za vlast, neki za opoziciju, neki za `Mital`, neki za RŽR /`Ljubija`/. Druga nam destabilizacija ne treba jer bi to puno ljudi odvuklo od njihovih aktivnih poslova, a bavili bi se opet politikantstvom", rekao je Pavić.

DNS 3

Na izbornoj skupštini DNS-a Gradiška za predsjednika Opštinskog odbora izabran je aktuelni potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška Vladimir Janković, koji je na funkciji predsjednika gradiškog DNS-a od 2009. godine, a izabrani su i članovi Opštinskog odbora i delegati za izbornu skupštinu DNS-a Republike Srpske, koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

Janković je zahvalio delegatima izborne skupštine na ukazanom povjerenju da i naredne četiri godine vodi ovu stranku u Gradišci.

On je istakao da je cilj DNS-a u Gradišci da formira još mjesnih odbora na području opštine, uveća članstvo i ojača ovaj odbor.

DNS 4

"Želimo da krenemo da radimo za naredne parlamentarne izbore. Predsjednik Pavić nam je dao zadatak koliko moramo da povećemo rezultat u odnosu na lokalne izbore - za deset do 15 odsto, što znači da moramo osvojiti minimum 2.900 glasova u Gradišci, jer smo na lokalnim osvojili 2.448", naveo je Janković.

Izbornoj skupštini DNS-a Gradiška prisustvovali su potpredsjednik i sekretar DNS-a Dragomir Jovičić i Dragutin Rodić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Gradiška, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i narodni poslanik Slavko Dunjić, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Kozaraska Dubica Darko Banjac, predstavnici SP-a.

Poslednje ažurirano subota, 20 maj 2017 11:14
 
PREVENTIVNI PREGLEDI VAŽNI ZA ZDRAVLJE ŽENA PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 20 maj 2017 09:32

Krarcinom dojke najčešći je karcinm  koji se javlja u ženskoj populaciji  , rekla je gostujući u programu  Radio Gradiške   dr.sci. med.  Nataša Prvulović Bunović  , upravnik Centra za imidžing  dijagnostiku  Instituta za onkologiju  Vojvodine Sremski Kamenica . Ona je istakla da raste trend oboljevanja u Srbiji i Republici Srpskoj ,jer  sada taj trend čini oko 25 odsto ukupnih  oboljevanja od maligniteta  i naglasila da žene mogu  bez obzira na izostanak subjektivnih simptoma,    redovno da  odu ljekaru  i  na vrijeme  radiloškim pregledom  dijagnostikuju  promjene .

“Preventivni  pregledi žena  koje  nemaju nikakvih bolesti ni simptoma su  važni  , jer kada radiolog  pregledom   nađe promjenu na dojci  i kada postoji rizik od   karcinma  , tada radiolozi pod kontrolom ultrazvuka i mamografa urade biopsiju  i na taj način dobiju  tačnu histološku dijagnozu   patologa, čime se određen broj žena “spašava rizika “ operacije  kad  se dokaže da je neka promjena doboćudna  , a u sljučajevima gdje je histološki dokazan karcinim žena se dalje šalje na operaciju”,rekla je  doktorica  Prvulović  Bunović .

drns

Doktorica Prvulović Bunović savjetuje  da žene od 45 godina  treba da urade mamografski   pregled i da se za dvije godine taj pregled ponovi, a žene  mlađe životne dobi da urade   ultrazvuk dojke . “ Zradav način života , prestanak pušenja  , kretanje, redukcija gojaznosti i smanjene stresa koji dovodi do niza hormonskih i metaboličkih promjena u organizmu” važni su u prevenciji, rekla je Prvulović Bunović. .

U Republici Srpskoj  godišnje oboli oko 2000 žena od karcinoma dojke  , rekla  Dejana Desančić specijalista radiologije ,  načenik  službe  za dijagnostiku   Opšte bolnice Gradiška .

“ U kabinetu za dojku koji postoji u Bolnici  Gradiška od 2011. godine   gdje se obavljaju dijagnositčke metode ultrazvuk , mamografija i biopsija  otkriveno je između dvjesto do tritso slučajeva karcinoma dojke “ , rekla je  doktorica Desančić .

“  Žene mogu da sa uputom od strane porodičnog ljekara urade ultrazvuk , ako se konstatuje da   treba da urade  mamografiju,  mogu to da  urade  odjednom bez  čekanja” rekla je doktrica Desančić .

“ Biopsijom i  analizom  od strane patologa  se smanuje broj nepotrebnih operacija benignih promjena na dojci”, rekla je Desančićeva i naglasila da su organizovali predavanja za žene i poručila da žene ne treba da se plaše pregleda koji je veoma važan  za prevenciju i liječenje.

Poslednje ažurirano subota, 20 maj 2017 13:37
 
SERVISNE INFORMACIJE ZA 20.05.2017. PDF Štampa El. pošta
Društvo - Društvo Gradiška
subota, 20 maj 2017 08:21

SERVISNE-640x345

-Na području Gradiške u protekla 24 časa počinjeno je jedno  krivično djelo,dogdile su se i četri sabraćajne nezgode sa materijalnom štetom ,a jedno lice je povređeno , saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

-Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška su imali jednu   intervenciju na gašenju požara u kući u Miloševom brdu.

-U Službi hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja pregledan je  61 pacijent. Dežurni su bili doktori  Marijan Janković i Goran Borjanović.

-Na odjelu porodilišta gradiške bolnice  nije bilo poroda .

- Isporuka vode je redovna ,a prikupljanje i odvoz smeća odvija se prema rasporedu.

 

-Vodostaj rijeke Save u Gradišci,  jutros u 9 časova iznosio je 121  cm.

Poslednje ažurirano subota, 20 maj 2017 10:53
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 98